מוזיקה מרגיעה
מוזיקה מרגיעה
מוזיקה היא כלי רב עוצמה שניתן להשתמש בו כדי לשפר את בריאות העובר והיילוד. מוזיקה יכולה לעזור בהתפתחות המוח, למידה וויסות רגשי.
השימוש במוזיקה בהריון אינו תופעה חדשה. למעשה, זה קיים כבר מאות שנים. השימוש המתועד הראשון במוזיקה טרום לידתית מתוארך למאה ה-16 כאשר הרופא האיטלקי Fortunato Fidelio כתב על היתרונות של השמעת מוזיקה לנשים בהריון בספרו "De Musica Medica".
נמצא שעוברים מגיבים לגלי קול כבר משבוע שמונה להריון וממשיכים לעשות זאת עד הלידה. עוברים מסוגלים לשמוע צלילים בתדירות גבוהה הרבה יותר מאשר מבוגרים, וזו הסיבה שחלק מהאנשים מאמינים שהם מגיבים טוב יותר למוזיקה קלאסית או אינסטרומנטלית ולא למנגינות פופ מודרניות או לשירי רוק עם מילים.
מוזיקה היא כלי רב עוצמה שניתן להשתמש בו כדי לעזור לתינוקות לפתח את המוח שלהם. זה גם יכול לעזור להם לישון טוב יותר ולהיות במצב רוח חיובי יותר לאורך היום. הנה כמה טיפים לאיזו מוזיקה לנגן לתינוק.
1) השמעת מוזיקה עם קצב נמוך וגובה צליל גבוה עבור התינוק. זה ירגיע את התינוק ויגרום לו להרגיש רגוע יותר.
2) השמעת מוזיקה עם מילים שקל לתינוקות להבין, כמו שירי ילדים או שירים לתינוקות. זה יעזור להם ללמוד מיומנויות שפה מהר יותר.
3) הימנע מהשמעת מוזיקה עם צלילים בתדר גבוה מכיוון שצלילים אלו עשויים להיות חזקים מדי עבור תופי האוזניים של התינוק ועלולים לגרום לכאב או אי נוחות
מוזיקה היא צורת אמנות שנוצרת על ידי סאונד. ניתן להשתמש בו כדי להביע רגשות, להעביר מסרים ולספר סיפור.
ישנן דרכים רבות שבהן מוזיקה משפיעה על המוח. הוא ממריץ את ייצור הדופמין, שהוא נוירוטרנסמיטר המסייע בשליטה על מרכזי התגמול וההנאה של המוח. זה יוצר אז תגובה רגשית אצל המאזין. למוזיקה יש גם השפעה על הזיכרון שלנו על ידי הפעלת אסוציאציות עם אירועי עבר או אנשים בחיינו.
כאשר אנו מאזינים למוזיקה, היא מגרה את שתי ההמיספרות של המוח שלנו, מפעילה את הצד השמאלי יותר מאשר את הצד הימני כאשר אנו מאזינים למוזיקה בקצב מהיר, ויותר פעילות בצד ימין כאשר אנו מאזינים למוזיקה איטית.
מוזיקה הייתה חלק מחיי האדם כבר זמן רב. זה שימש כסוג של בידור, כמו גם פורקן רגשי. למוזיקה נמצאה גם השפעות שונות על אנשים, כמו עזרה בריכוז ושיפור מצבי הרוח.
מוזיקה יכולה להועיל לריכוז בדרכים שונות. לדוגמה, זה יכול למנוע מאדם להסיח את דעתו על ידי רעשים או מחשבות אחרים שעולים לראשו.
מוזיקה יכולה גם לעזור במצבי רוח ורגשות; לדוגמה, זה עשוי לגרום למישהו להרגיש שמח או עצוב על סמך מה שהמוזיקה מתנגנת באותו זמן.
עם זאת, ישנם כמה חסרונות למוזיקה בכל הנוגע לריכוז; למשל, אם המוזיקה רועשת מדי או מסיחה את הדעת, היא עלולה להשפיע לרעה על יכולתו של מישהו להתרכז.
תגובות
הוסף רשומת תגובה